Egy osztály - egy karácsony!

Összefogásból, emberségből példás!

A Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége elnöksége karácsonyi ajándékgyűjtő akciót hirdetett a legkeletibb magyar nyelvterületen és igen nehéz sorban élő moldvai csángó gyerekek kará-csonyának örömtelibbé tételére.

Nagy örömünkre szolgált, hogy felhívásunk ilyen lelkes fogadtatásra talál és minden ado-mánygyűjtő helyen bőven túlteljesítették az előzetes felajánlásaikat az iskolák. Óriási szerve-ző munkát végeztek a fáradhatatlan kollégák, a lelkes szülők és nem utolsósorban az önzet-len, jó szándékú diákok melynek eredményeként 875 cipős doboznyi ajándék és 48 nagyobb doboznyi illetve zsáknyi tartósélelmiszer és ruhanemű gyűlt össze.
Hogy a nagy szeretettel összegyűjtött adományok a lehető legjobb helyekre kerüljenek a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által fenntartott és működtetett a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program helyi tanítói és program koordinátora voltak a segítségünkre.

Részleteket itt olvashat:
pdf Egy osztály egy karácsony 2017