ELTE Gyakorló Országos Pedagógiai Szakszolgálat

Intézményünkben – az országban egyedül - komplex szakértői tevékenység keretében végzett gyógypedagógiai pszichodiagnosztikai munka folyik: a köznevelési rendszerhez kapcsolódó egyéni esetkezelést, diagnosztikát végzünk gyermek-és felnőttkorú személyek körében.

A klienskezelés egyéni behívásra történik, az állapot-megismerési folyamat és konzultáció több napos, team-munkában kivitelezett.

Az intézmény állapotmegismerési tevékenységének menete, folyamata: dokumentum- elemzés→szülőkonzultáció→módszertani terv készítés→vizsgálatok team-munkában→szükség szerint mediáció (család, intézmény, kormányhivatal)→team-megbeszélés (diagnózis és javaslat)→családkonzultáció→szakértői vélemény készítés (írás, lektorálás).

Gyakorlati tevékenységünket, az esetkezelések menetét, a gyógypedagógiai pszichodiagnosztikai munkát döntően gyógypedagógus hallgatóknak oktatjuk, rendszeresen fogadunk szakvizsgára készülő pszichológus kollégákat is.

Intézményünk a köznevelési rendszerhez illeszkedő diagnosztikai kérdések megválaszolására egyedülálló eszközállománnyal rendelkezik, gyakorlói státuszunkból adódóan diagnosztikai eszközhasználat elérését is biztosítani tudjuk felsőoktatási célokra.

Az intézmény történeti gyökerei szorosan összefonódnak az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar jogelőd intézményeivel, a kapcsolat, közös munka a Karral a mai napig folyamatos.

A köznevelés rendszerét érintő diagnosztikai kérdésekben szívesen építünk kapcsolatot a tevékenységünk iránt érdeklődő intézményekkel.

elte_gyopsz.jpg

Cím: 1071 Budapest, Damjanich u. 41-43.
OM azonosító: 200379
Iskola képviselője: dr. Mlinkó Renáta