ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Intézményünk a különösen tehetséges gyermekek további fejlesztését vállalja, amit igazolnak a tanulmányi versenyeken elért kiváló eredmények és a felsőoktatásba való magas felvételi arány.

Iskolánk 12 évfolyamos. Az alsó tagozat mellett 8 és 1+6 évfolyamos gimnáziumi osztályaink vannak. A gimnáziumba felvételi vizsgával kerülnek a diákok. Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséggondozást. Célunk, hogy végzett diákjaink rendelkezzenek korszerű tudással, jó kommunikációs és együttműködési készséggel, magas szintű, nemzetközi tanulmányokra is alkalmas nyelvtudással, alkalmazásszintű informatikai ismeretekkel. Legyenek humánusak, toleránsak és legyenek készek a demokratikus értékek iránt elkötelezett értelmiségi szerepvállalásra.

Intézményünk közel egy évtizedes pedagógiai-módszertani innováció eredményeként 2015 őszétől minősített referenciaintézményként működik három területen:
  • a kompetencia alapú nevelési, oktatási, programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó,
  • az infokommunikációs technológiák alkalmazásában példaértékű,
  • tehetséggondozó programmal dolgozó intézmény (tehetségpont).

920 diákunk mellett évente mintegy 150 tanárjelölt fordul meg az épületben, hogy elvégezze tanítási, szakmai gyakorlatát vezető- és mentortanáraink támogatásával. A gyakorlati tanárképzés mellett aktív szerepet vállalunk a tanártovábbképzésben, a tanterv- és tananyagfejlesztésben, a szakmai szervezetek munkájában.

radnoti_miklos_gimnazium.jpg
Cím: 1146 Budapest, Cházár András u. 10.
Igazgató: Dr. Molnár Katalin
Tel: 1/343-1731, 1/343-6716