ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium a Eötvös Loránd Tudományegyetem gyakorlóintézménye, 1992 óta indít gimnáziumi osztályokat.

Iskolánk a gimnáziumi tanulmányokhoz jó feltételeket biztosít több szaktantermével, két tornatermével, uszodájával, számítógépes laboratóriumaival, korszerű könyvtárával és legfőképpen kvalifikált, a személyiségközpontú pedagógiát gyakorló tanárai munkájával.
A színvonalas oktatás mellett fontosnak tartjuk, hogy a diákok a tanárokkal és egymással való együttműködésükben, az iskolai élet mindennapjaiban pozitív értékrendet, tartalmas életvitelt is megismerjenek, szociális és közösségi kompetenciákat is elsajátítsanak, hisz ez a sikeres felnőtt élethez legalább olyan fontos, mint a korszerű tudás.

A Bolyai Gimnázium sokoldalú nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, ausztriai partnerintézményével és a határon túli magyar testvériskolákkal évente közös programokat valósít meg. Téli sítáborainkban, valamint a nyári vízi- és turisztikai táborainkban remek lehetőség nyílik a sportolás mellett az egészséges életfelfogás erősítésére és a közösség formálására is.
bolyai_janos_gimnazium.jpg

Cím: 9700 Szombathely, Bolyai János utca 11.
Igazgató: Papp Tibor
Tel.: 94/513-681