A Gyakorlóiskola 1977-ben Szekszárd város központjában, a Kaposvári Tanítóképző Főiskola Kihelyezett Tagozatának keretei között kezdte meg működését, két párhuzamos osztállyal 1-4. évfolyamig.

Helyzete és fejlődése a gyermeklétszám és a hallgatói képzés változásával egyre erősödött.
1986-ban új, önálló épületbe költözött. Jelenleg is itt végzi alap- és kiegészítő tevékenységét. 1-8. évfolyamon három párhuzamos osztályban folyik az oktató-nevelő munka, elsőtől-hatodik osztályig a főiskolai hallgatók gyakorlati képzése.
A Gyakorlóóvoda 1986-ben, az iskola szomszédságában lévő épületben kezdte meg működését, akkor 8 csoporttal. Fejlődése során egyre több speciális programmal kezdett foglalkozni.
ilyes_gyula_gyakorlo_iskola.jpg

Az intézmény arculata
A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Kar Gyakorlóiskolája 33 éve, a Gyakorlóóvoda 25 éve áll a szekszárdi közoktatás és a pedagógusképzés szolgálatában. A több évtized nevelési irányzatai az intézményben tevékenykedő pedagógusok, az óvodai, és a tanítási gyakorlaton lévő hallgatók valamint a főiskola törekvései sajátos „gyakorlós” szellemiséget alakítottak ki.
Az óvoda jelenleg 6 vegyes életkorú csoporttal működik, a csoportok létszáma 22-25 fő. A különböző profilok, - hagyományőrző, zenei, német nemzetiségi, környezetvédő, gyógytestnevelés, kommunikáció, - a sokszínűséget biztosítják, és lehetőséget teremtenek egy-egy terület elmélyítésére.
Iskolánk a hagyományos 8 osztályos iskolaszerkezetben működik, délután napközivel, mely az 1-4. osztályokban osztályközösségre épül, a felső tagozatban tanulószobát biztosítunk.

Az induló első osztályaink profiljai:
  • angol - informatika
  • úszás - idegen nyelv (angol-német)
  • komplex művészeti nevelés (angol-német)
Az alapfokú művészeti oktatás a délutáni időkeretben működik 2001 szeptemberétől. Jelenleg 200 tanítványunk van képző-és iparművészeti, valamint tánc tanszakon.

Intézményünk a város és városkörnyék gyermekeit is fogadja.

Cím: 7100 Szekszárd, Mátyás király u. 5.
Igazgató: Antus Györgyné
Tel.: 74/528-336

Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda honlapja